Verhuizen de zielen van de ene persoon naar de andere?

Vraag:

Nobele shaykh, ik heb gelezen in een boek dat de zielen verhuizen van de ene persoon naar de andere. Is dit correct?

Antwoord:

Deze uitspraak is vals. Dit is het concept van reïncarnatie. Dit is van een verwerpelijke sekte, een ongelovige sekte. De zielen verhuizen niet van de ene persoon naar de andere persoon. Iedere persoon heeft zijn eigen ziel.

Maar de zielen worden ontnomen bij het slapen en keren terug tot hen. En de zielen worden ontnomen bij de dood en keren niet terug tot de Opstanding (dag des Oordeels). Elke ziel zal dan terugkeren naar zijn lichaam.

Dit is de uitspraak betreffende de ziel. En het behoort tot de tekenen van Allah, het is een mirakel die enkel gekend is door Allah. Met andere woorden niemand kent de werkelijkheid van de zielen behalve Allah. Iedere persoon heeft een ziel en het verhuist niet naar een ander.

Shaykh Saalih Ibn ‘Abdillah Al-Fawzaan حفظه الله
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Beluister audio: