Mogen vrouwen en mannen samenwerken?

Wat betreft het samenwerken van de vrouw me de man wat ervoor zorgt dat ze vermengen met elkaar, het spreken (met elkaar) en het kijken (naar elkaar) en wat hierop lijkt: voorwaar, daar is geen twijfel over dat dit een daad in tegenstrijd is met wat de islamitische wetgeving heeft bevolen, in het boek van Allah en in de Sunnah van de Boodschapper van Allah ﷺ. In de Quraan zegt Allah de Verhevene:

“En blijf in jullie huizen en vertoon jullie (schoonheid) niets zoals in de tijd van onwetendheid.” [Surah Al-Ahzaab 33:33

En Allah de Verhevene zegt:

“En wanneer jullie hun om iets vragen, vraag het dan van achter een Hijaab (afscheiding, muur of dergelijke). Dat is reiner voor jullie harten en hun harten.” [Surah Al-Ahzaab 33:53]

Dus als een man de vrouw moet spreken uit noodzaak moet hij niet met haar spreken behalve van achter een Hijaab (afscheiding, muur of dergelijke). Dus hoe zit het dan als er geen noodzaak is? En de uitspraak van Allah:

“Dat is reiner voor jullie harten en hun harten.” [Surah Al-Ahzaab 33:53]

Bewijst dat als iemand dit bevel tegengaat dit het hart zal besmetten en zijn reinheid weghalen. Het is duidelijk dat dit bevel reiner was voor de harten van de moeders van de gelovigen (vrouwen van de Profeet), dus andere (vrouwen) die (zwakker zijn dan hen) zijn meer in nood aan reinheid en het wegblijven van wat het hart aantast.

Op basis van dit zeggen wij dat de Quraan bewijst dat de vrouw mannen moet vermijden. En als er een noodzaak komt om met haar te spreken, dan spreekt hij haar vanachter een afscheiding. Wat betreft in de Sunnah, de Profeet ﷺz zei:

“De beste rijen (in het gebed) voor de mannen zijn de eerste rijen en de slechtste rijen voor hen zijn de achterste. En de beste rijen voor de vrouw zijn de laatste en de slechtste zijn de eerste rijen.” [Muslim]

Dit allemaal om de reden dat de vrouw wegblijft van de mennen, zelfs op plaatsen van aanbidding.

Shaykh Muhammad Ibn Saalih Al-‘Uthaymien رحمه الله
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Bekijk video: