Is ruqya via de televisie correct?

Vraag:

Ik zie op sommige kanalen mensen die anderen of de kijkers met ruqyah behandelen. Wat is uw kijk op deze daad?

Antwoord:

Dit is een verkeerde handeling. De ruqyah moet rechtstreeks op de zieke plaatsvinden, door de Quran en de wetgevende smeekbeden over hem te lezen, rechtstreeks.  Of men leest op water die hij vervolgens drinkt. Hij drinkt het water waarover (de Quran) gereciteerd werd. Dit is waarover bewijzen over zijn overgeleverd.

Maar ruqya van ver weg via media of websites heeft geen basis. En zij willen slechts geld. Ze kunnen valse geloofsovertuigingen hebben. Ze kunnen komen met zaken die voor de ruqyah niet voorgeschreven zijn. En dit is geen ruqyah, van veraf is er geen ruqyah.

Shaykh Saalih Ibn ‘Abdillah Al-Fawzaan حفظه الله
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Beluister audio: