Tot het houden van de Profeet ﷺ behoort dat je hem verdedigt en boos wordt omwille van hem!

Allah zei:

“Zeg (o Muhammad): Indien jullie (werkelijk) van Allah houden, volg mij dan, Allah zal (dan) van jullie houden.” [Soerah Aali ‘Imraan 3:31]

Deze vers is een vers van beproeven. Allah testte hiermee (met deze ayah) een volk dat beweerde van Allah te houden. Dus zond Allah deze vers neer:

“Als jullie werkelijk van Allah houden, volg mij dan.” [Soerah Aali ‘Imraan 3:31]

Van de tekenen voor liefde voor Allah behoort het volgen van de Profeet ﷺ. Tot het houden van de Profeet ﷺ behoort het verdedigen van hem, het verduidelijken en datgene laten zien wat Allah en Zijn Boodschapper verplicht hebben gesteld en hem verdedigen en degenen die hem aanvallen te weerleggen. En het kwaad worden omwille van Allah en voor de Boodschapper ﷺ.

Een moslim wordt boos omwille van Allah en Zijn Boodschapper ﷺ. De Profeet ﷺ zou boos worden als de grenzen van Allah werden overschreden. Dus moet een moslim ook boos worden omwille van Allah en Zijn Boodschapper ﷺ.

En tot het boos worden omwille van de Profeet ﷺ, het houden van hem en het verdedigen van hem behoort het boycotten van degenen die hem aanvallen, bespotten en belachelijk maken. Het minste wat een moslim kan doen is (degene die hem ﷺ bespot) boycotten, niet met hem te zijn en niets van zijn goederen te kopen.

En Alhamdulillah er zijn goederen van verschillende bedrijven aanwezig en beschikbaar.

Shaykh ‘Abdul-‘Aziez Ibn ‘Abdillah Ar-Raajihie حفظه الله
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Beluister audio: