Kies voor de religieuze vrouw en je zal welslagen

Vervolgens haalde de auteur de hadieth aan van ‘Abdullah Ibn ‘Amr Ibn ‘Aas dat de Profeet ﷺ zei:

“Dit wereldse leven is (tijdelijke) genieting en de beste genieting van dit (wereldse leven) is een goede vrouw.” [Muslim 1467]

Dit wereldse leven is een genieting m.a.w.: iets waarvan genoten wordt zoals de reiziger geniet van zijn voorziening en vervolgens eindigt het. En de beste genieting van dit (wereldse leven) is een goede vrouw. Als Allah iemand het succes geeft om een goede vrouw in haar religie en verstand te trouwen is dit de beste genieting van het wereldse leven. Omdat zij hem zal beschermen m.b.t. zijn geheimen, bezittingen en kinderen. En als zij ook verstandig is zal zij de zaken in zijn huis en het opvoeden van de kinderen naar behoren uitvoeren.

Als hij naar haar kijkt dan verheugt zij hem en als hij afwezig is behoud zij hem (zijn eer) en als hij de kinderen aan haar toevertrouwt verraad zij hem niet. Dit soort vrouw is de beste genieting van dit wereldse leven daarom zei de Profeet ﷺ:

“Een  vrouw wordt gehuwd omwille van 4 zaken: voor haar rijkdom, haar afkomst, haar schoonheid en haar religie. Kies voor de vrouw met religie en je zal welslagen.” [Al-Bukhaarie 4802 en Muslim 1466]

M.a.w. het is aan jou om zo een vrouw te huwen want zij is voorwaar de beste vrouw waar men ooit mee zou kunnen trouwen. Ook als de religieuze vrouw niet verbluffend mooi is maakt haar goed karakter en haar religie haar mooi. Dus kies de religieuze vrouw zodat je zal welslagen.

Shaykh Muhammad Ibn Saalih Al-‘Uthaymien رحمه الله
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Bekijk video: