Is het verplicht om Ghusl te verrichten voor voorvocht?

Vraag:

Is het verplicht om Ghusl te verrichten bij het uittreden van voorvocht?

Antwoord:

Voor het uittreden van voorvocht is het niet verplicht om Ghusl te verrichten maar men moet Wudu verrichten na het wassen van het geslachtsdeel en de testikels als hij wilt bidden, de Tawaf wilt verrichten of de Quraan wilt aanraken want toen de Profeet ﷺ hierover werd gevraagd zei hij:

“Dit vereist Wudu.”

En hij beval iedereen die te maken had met voorvocht om het geslachtsdeel en de testikels te wassen. Datgene wat Ghusl verplicht maakt is enkel sperma als het ejaculeerde vanwege geslachtsgemeenschap of hier sporen van worden aangetroffen nadat hij ontwaakt uit zijn slaap gedurende de dag of nacht.

Shaykh ‘Abdul’Aziez Ibn ‘Abdillah Ibn Baz رحمه الله
Fatawa Islamiyyah vol.2 pg.66
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be