Kunnen de Jinn materialistische zaken stelen?

Vraag:

Moge Allah goed zijn jegens u. Is het mogelijk dat de jinn materialistische zaken stelen of nemen uit het huis, zoals goud of geld?

Antwoord:

Deze soort van de jinn verricht inderdaad wat er vermeld wordt in de vraag. En datgene wat mij duidelijk werd door het onderzoeken van de toestanden van de mensen is dat tovenaars en charlatans hen (de jinn) hiervoor gebruiken.

De jinn stellen hen de voorwaarde dat ze toenadering tot hen zoeken door hen een offer aan te bieden. Door dit te doen vervallen zij in shirk. Dus als zij (de tovenaars) doen wat de jinn willen, doen zij wat zij (de tovenaars) willen: diefstal, moord, mensen bezitten en andere zaken.

Shaykh ‘Ubayd Ibn ‘Abdillah Al-Jaabirie حفظه الله
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Bekijk video: