De mannen krijgen Hur Al-‘Ayn, wat krijgen de vrouwen in het paradijs?

Vraag:

De mannen in het paradijs zullen trouwen met Hur Al-‘Ayn, wat zullen de vrouwen hebben?

Antwoord:

De vrouwen zullen mannen van de bewoners van het paradijs hebben. En de mannen van de bewoners van het paradijs zijn beter dan Hur Al-‘Ayn en ze zijn bij Allah beter dan hen. Dus op basis hiervan, het gedeelte dat de vrouwen zullen krijgen in het paradijs zou groter kunnen zijn dan wat de mannen krijgen met betrekking tot het huwelijk.

De vrouw in het wereldse leven zal getrouwd zijn in het paradijs. Als zij twee echtgenoten had (in dit wereldse leven) zal zij in staat zijn om tussen hen te kiezen, en zij zal degene kiezen die het beste gedrag had.

Shaykh Saalih Ibn Muhammad Al-‘Uthaymien رحمه الله
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Beluister audio: