Het gebed in een vliegtuig

Als de persoon in een vliegtuig is en iedereen in zijn stoel zit en de tijd (van het gebed) zal verstrijken voordat het vliegtuig gaat landen en voor de aankomst op de bestemming mag hij het gebed niet buiten haar tijd verrichten, het is noodzakelijk om dit (het gebed) te verrichten naargelang haar situatie en capaciteit.

Als er in het vliegtuig een plaats is die u toelaat om te buigen, neer te knielen, te staan en te bidden is dit voor hem verplicht (om het gebed op deze plek te verrichten). En als dit niet aanwezig is en de tijd (van het gebed) gaat verstrijken bidt iedereen naar gelang zijn situatie, dat wil zeggen: hij maakt hoofdbewegingen voor het buigen en de neerknieling (terwijl hij op zijn stoel zit) en hij laat het gebed niet lopen tot na haar tijd.

Shaykh ‘Abdulmuhsin Al-‘Abbaad حفظه الله
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Beluister audio: