Het oordeel over het dragen van een witte bruidsjurk

Vraag: 

Wat is het oordeel over dat de vrouw een witte bruidsjurk draagt? 

Antwoord: 

Het is voor de vrouw toegestaan om een witte bruidsjurk te dragen en dit behoort niet tot de specifieke (gewoonten) van de ongelovigen, maar dit is echter algemeen onder de mensen en de witte kleur behoort tot de beste kleuren dat wordt gedragen in onze religie. 

Dus het feit dat de vrouwen van de ongelovigen wit dragen tijdens hun bruiloften weerhoudt de moslima er niet van om de witte bruidsjurk te dragen, er is geen probleem hierin. En het is geen probleem om een tiara te dragen volgens datgene wat duidelijk is voor mij, en Allah weet beter. 

Maar ze moet die lange sleep die kinderen of andere vrouwen achter haar dragen niet dragen, want de ongelovigen hebben hier namelijk een religieuze overtuiging over en is het dus niet toegestaan om dit te doen. 

Maar wat het dragen van de witte bruidsjurk betreft, zelfs als het lang is en het een armlengte achter haar sleept, dan is dit geen probleem in sha Allah. 

Shaykh Sulaymaan Ibn Saliemullah Ar-Ruhaylie حفظه الله
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Beluister audio: