Mag men tegenwoordig trouwen met de vrouwen van de mensen van het boek?

Vraag:

Wie zegt dat de joden en christenen in onze tijd niet tot de mensen van het boek behoren zoals zij in de tijd van de Profeet ﷺ waren en het daarom niet is toegestaan om met hen te trouwen. Is deze uitspraak correct?

Antwoord:

Dat zijn woorden van valsheid. Allah noemde hen de mensen van het boek en stond het trouwen van hun kuise vrouwen die vrij zijn van ontucht toe. Eerbare vrouwen van de mensen van het boek, wie zijn de eerbaren? Degenen die vrij zijn van ontucht, hetzij openlijke of verborgen ontucht.

“..niet ontuchtig zijn en die geen vriendjes (geliefden) nemen.. [Soerah An-Nisaa 4:25]

Dus is het huwelijk met hen toegestaan. Allah heeft dit tot de Dag Des Oordeels toegestaan en jij komt en zegt: “Nee, zij zijn geen mensen van het boek”? Wie zegt zoiets?!

Shaykh Saalih Ibn ‘Abdillah Al-Fawzaan حفظه الله
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Beluister audio: