Geweldige beloning voor het bijwonen van Jumu’ah

Vraag:

Wat is de beloning voor degene die vroegtijdig naar het vrijdaggebed gaat?

Antwoord:

Dat is zoals de Profeet ﷺ vermeldde dat Allah voor elke stap een goede daad opschrijft voor hem en hem in rang verheft. Of eerder word er voor hem voor iedere stap één jaar aan vasten en gebed opgeschreven zoals overgeleverd in de hadith en dit is een geweldige gunst.

En als hij vroegtijdig naar de moskee komt, bidt wat gemakkelijk is voor hem, zit en wacht op het gebed, dan is hij (gedurende deze tijd) in gebed (opgeschreven).

Als de imaam komt en hij naar de preek luistert, het stilzwijgen behoudt en het vrijdaggebed bidt, dan worden zijn zonden tussen die dag en de volgende vrijdag met 3 extra dagen vergeven, in totaal 10 dagen. Omdat elke goede daad vertienvoudigd wordt.

Dus het is aan jou om rekening te houden met deze geweldige beloning.

Shaykh Saalih Ibn ‘Abdillah Al-Fawzaan حفظه الله
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Bekijk video: