Zorgen voor de echtgenoot

Vraag:

Tegenwoordig horen we vaak dat de vrouw niet verplicht is om haar echtgenoot te dienen als het gaat om het koken en het wassen van kleren. Daarom zouden wij van u een woordje uitleg willen over deze zaak.

Antwoord:

De vrouw heeft zich nu ontwikkeld ze zorgt niet meer voor haar man. Als je haar nu nodig hebt om te zorgen voor enkele van je behoeften blijft zij niet thuis. De echtgenoot komt thuis, zit en wacht en zij komt niet of ze komt in de laatste deel van de nacht. Nu zijn de vrouwen opstandig.

Het is van de Sunnah voor de vrouw om haar echtgenoot te dienen. De vrouwelijke metgezellen zorgden voor hun echtgenoten, zij kookten en zorgden voor het huis en zij waren de vrouwelijke metgezellen (van de Profeet ﷺ), de beste vrouwen van de gemeenschap.

Faatimah de dochter van Muhammed ﷺ zou water dragen op haar nek totdat het touw een lidteken achterliet op haar nek. Ze verzocht de Boodschapper om haar te voorzien van een knecht en hij weigerde. Hij weigerde om haar te voorzien van een knecht en hij droeg haar op om hulp te zoeken door middel van het gedenken van Allah en het vragen van vergiffenis aan Allah. En zij is de dochter van Muhammad ﷺ!

Shaykh Saalih Ibn ‘Abdillah Al-Fawzaan حفظه الله
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Beluister audio: