Mogen vrouwen hoge hakken dragen?

Vraag:

Is het toegestaan voor de vrouw om hoge hakken te dragen? Wat is het oordeel hierover?

Antwoord:

Het is niet toegestaan om de ongelovige of zondige vrouwen te immiteren. De oorsprong hiervan is van de joodse vrouwen. Als zij (de joodse vrouwen) vroeger, voor de islam, naar een bepaalde plek wouden gaan waar haar geliefde was zou zij hoge schoenen dragen zodat hij haar zou zien. Zij zou langer worden om gezien te worden (door haar geliefde). Vervolgens werden het met de tijd schoenen met hoge hakken.

Wat de hedendaagse schoenen betreft, deze veranderen de manier van lopen van de vrouw, ze laten haar (verleidelijk) heen en weer slingeren. Hierom vonden de zonderen, de ongelovigen dit soort schoenen uit. Het is dus niet gepast voor de rechtschapen moslima om schoenen met hoge hakken te dragen.

Shaykh Muhammad Naasirued-Dien Al-Albaani
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Bekijk video: