Bij Allah, de extremisten hebben nog nooit iets goeds gebracht voor de gemeenschap!

De Profeet ﷺ onderwees gematigdheid aan zijn metgezellen. En Hij waarschuwde hen voor alle vormen van extremisme. Hij legde hen ook uit dat extremisme het pad naar vernietiging is. Daarom o broeder, bij Allah! Zij die hard en extreem zijn hebben niets goeds gebracht voor de gemeenschap! Door heel de geschiedenis heen heeft de gemeenschap niets goeds verkregen van extremisten. De extremisten hebben niets  gebracht voor de gemeenschap van Muhammad ﷺ, behalve bloedvergieten, beproevingen, rampspoeden en verwerpelijkheid. En zij blijven dit tot de dag van vandaag doen!

De extremisten, die het pad van gematigdheid hebben opgegeven, hebben niets gebracht voor de gemeenschap behalve kwaadheid! De oproepers naar extremist zijn degenen die de jongeren leren om de moslims tot ongelovigen te bestempelen, een slecht perceptie te hebben over de leiders en een slecht perceptie over de huidige toestanden van de landen. En zij slepen de jongeren naar gebieden van conflicten onder het mom van Jihaad, maar het heeft niets met Jihaad te maken! Bij Allah! Zij hebben niets goeds gebracht voor de Ummah, niet voor een individu van de gemeenschap noch heel de gemeenschap.

De jongeren die het pad bewandelen van het ongelovig verklaren van de moslims, het pad van het vernederen van de moslimleiders, het pad van het bloedvergieten, zij hebben de gemeenschap niets goeds gebracht. En er komt nog geen eind aan hun kwaad.

Dus extremisme is de reden van vernietiging. En dit is wat de Profeet ﷺ zijn metgezellen onderwees. En wie de biografieen van de metgezellen leest zal ondervinden dat zij het verst van de mensen van extremisme waren. En zij waren de mensen van gematigdheid!

Shaykh Sulaymaan Ibn Saliemullah Ar-Ruhaylie حفظه الله
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Beluister audio: