Wie is de Dajjaal?

De dajjaal (de antichrist) is een man van de joden. Hij zal tevoorschijn komen aan de einde der tijden. Zijn komst is van de grote tekenen van het Uur (de dag des oordeels). Hij wordt Masieh Ad-Dajjaal genoemd afkomstig van het woord Dajl, wat overvloed aan liegen betekent, want hij is een leugenaar die overvloedig liegt.

Met hem zijn er geweldige beproevingen welke veel mensen zullen misleiden en zij zullen bedrogen worden door hem. Niemand zal overblijven behalve de echte mensen van geloof (de ware moslims), zij zullen vasthouden aan hun religie. Totdat er verlossing tot hen komt van Allah anders zouden de moslims beproevingen ondervinden van de Dajjaal door wat er met hem is aan duivelse mirakels die een effect hebben op onwetenden en degenen die zwak zijn in imaan. Zij zullen door hem misleid worden en zij zullen hem volgen, en we zoeken toevlucht bij Allah! En enkel de gelovige met een sterk imaan blijft over, standvastig op zijn religie.

Shaykh Saalih Ibn ‘Abdillah Al-Fawzaan
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Beluister audio: