Advies in tijden van fitan (beproevingen)

Vraag:

Met wat adviseert u ons, o nobele shaykh, in deze tijd waarin veel fitan (beproevingen) zijn, de mensen van innovatie wijdverspreid zijn en de dood van de geleerden?

Antwoord:

Allereerst adviseer ik jullie met Taqwa (godsvrees) voor Allah. En het veelvuldig aanroepen van Allah dat Hij ons en jullie standvastig maakt op de religie en dat Hij ons en jullie beschermt tegen het slechte van fitan (beproevingen).

Vervolgens adviseer ik jullie met het zoeken naar kennis. Het opdoen van kennis bij de mensen van kennis. En erop gebrand zijn om kennis op te doen. Er is niets dat jou zal beschermen tegen fitan behalve, met de toestemming van Allah, authentieke, correcte kennis. Indien jij echter geen correcte kennis hebt dan is het goed mogelijk dat jij in fitan vervalt zonder het te beseffen, en je weet niet dat het fitan zijn. Het is aan jullie om kennis op te doen bij de mensen van kennis. En (probeer) niet lui te worden in het zoeken naar kennis.

Shaykh Saalih Ibn ‘Abdillah Al-Fawzaan حفظه الله 
Gepubliceerd op: www.ikhouvanislam.be
Bekijk video: