Verbreekt voorvocht het vasten?

Vraag:

Tijdens de laatste Ramadaan zouden ik en mijn vrouw in bed slapen en met elkaar spreken terwijl wij vastende waren. Soms zou ik een erectie krijgen en mij opgewonden voelen, dan zou ik wegglippen maar een kleine kleverig en kleurloze vlek zou uit mijn geslachtsdeel komen. Hou er a.u.b. rekening mee dat als ik een erectie heb wanneer ik niet bij mijn vrouw ben dezelfde kleverige kleurloze vlek er na 5 minuten uit komt. Verbreekt dit het vasten en zou ik Ghusl voor Janabah moeten verrichten? Ik hoop dat u mij deze zaak kunt verduidelijken.

Antwoord:

De uitstoting van Madhy (voorvocht) verbreekt het vasten niet volgens de meest correcte van de twee meningen van de geleerden.

Waar je over vroeg is Madhy en als het wordt uitgestoten is het verplicht om wudu’ te verrichten na het wassen van het geslachtsdeel en de teelballen gebaseerd op de authentieke hadieth die betreffende deze zaak is overgeleverd van de profeet ﷺ. Als iemand Madhy op zijn lichaam of kleren vindt is het voldoende om er water op te sprenkelen, zij moeten het niet wassen.

Het permanente comité voor Islamitische onderzoek en Fatawa.
Fatwa Nr.14217
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be