Moet men luidop reciteren als men het gebed inhaalt na het gezamenlijk gebed?

Vraag:

Degene die een gebedseenheid van het Fajr gebed of drie gebedseenheden van Maghrib of ‘Ishaa mist, moet hij luidop reciteren bij het inhalen van deze gebedseenheden?

Antwoord:

Het gedeelte van het gebed dat de laatkomer haalt wordt beschouwd als het eerste gedeelte van zijn gebed. En datgene wat hij inhaalt of voltooid nadat de imam het gebed voltooid heeft wordt beschouwd als het laatste gedeelte van zijn gebed.

Dus als het (inhalen) na de eerste Thashahhud voorkomt reciteert hij niet luidop en reciteert hij Al-Faatihah stilletjes op. Maar als het (inhalen) voor de eerste Tashahhud voorkomt kan hij luidop reciteren als hij anderen hiermee niet stoort.

Shaykh Saalih Ibn ‘Abdillah Al-Fawzaan حفظه الله
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Beluister audio: