Het is aan mijn moslimbroeders om over hun religie en tijd te waken. En om deze waardevolle, waardevolle, waardevolle levensspan niet te verspillen.

Bij Allah, één enkele minuut is waardevoller dan duizend dirham! Hebben jullie niet gezien dat als de dood nadert en er tegen iemand zou worden gezegd: ‘Geef ons de volledige wereld en wij zullen het (de dood) uitstellen met één minuut’ hij akkoord zou gaan.

Daarom zei Allah:

“Totdat, wanneer de dood tot een van hen komt, hij zal zeggen: “O mijn Heer, laat mij terugkeren. Hopelijk kan ik goede werken verrichten voor wat ik nagelaten heb.” Zeker niet! Voorwaar, dit zijn slechts woorden die hij spreekt en voor hen is een scheiding tot de Dag waarop zij opgewekt worden.” [Soerah Al-Mu-minoen 23:99-100]

Shaykh Muhammad Ibn Saalih Al-‘Uthaymien رحمه الله
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Beluister audio: