Oordeel over het zetten van henna op de bruid en bruidegom

Vraag:

Wij hebben een gewoonte en dat is om tegelijkertijd henna op de handen en voeten van de bruidegom en bruid te zetten. Wat is het oordeel over deze handeling? En moge Allah u succes schenken.

Antwoord:

Wat het zetten van henna op de voeten of de handen van de bruid betreft, dan weten we hier niets (opmerkelijks) over, (het behoort) tot het verfraaien voor haar echtgenoot. Maar wat de man betreft, hij dient dit niet te doen omdat dit voor de vrouwen is. Het behoort tot het imiteren van de vrouw, het is niet gepast en niet toegestaan. Het is niet toegestaan dat de man de vrouw imiteert, niet met henna en niet iets anders van kleding. Omdat de Profeet ﷺ dit verbood. Hij vervloekte de man dat de vrouw imiteert en de vrouw die de man imiteert. Dat is niet toegestaan.

Shaykh ‘Abdul-‘Aziez Ibn ‘Abdillah Ibn Baz رحمه الله
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Beluister audio: