De bid’ah (innovatie in de religie) is geliefder bij de shaytaan dan zonden en begeerten. De Bid’ah is geliefder bij de shaytaan dan overspel, diefstal en het drinken van bedwelmende middelen. Waarom?

Want wat de zonden betreft, de persoon is bewust dat het verboden is. En hij nadert het terwijl hij weet dat dit verboden is en hij toont (daarna) berouw aan Allah. Hij is dicht bij berouw omdat hij bang is voor Allah en en dat hij bestraft wordt voor zijn zonde.

Maar wat de bid’ah betreft, de persoon van bid’ah denkt dat hij op waarheid is en dat hij juist is. De shaytaan maakt dit (de bid’ah) mooi voor hem dus toont hij geen berouw aan Allah. Daarom is het zeer zelden dat de innoveerder berouw toont aan Allah (van zijn bid’ah). Behalve degene met wie Allah barmhartig is.

En de zondaars die berouw tonen zijn veelvuldig. Daarom is de bid’ah geliefder bij de shaytaan dan zonde.

Shaykh Saalih Ibn ‘Abdillah Al-Fawzaan حفظه الله
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Bekijk video: