De vastende persoon die de grootste beloning krijgt

Daarom is het voor de vastende aanbevolen om Allah veelvuldig te gedenken tijdens het vasten, om uit te blinken in zijn vasten. In een hadieth die sommige geleerden authentiek hebben verklaard werd de Profeet ﷺ gevraagd over bepaalde religieuze verplichtingen, waaronder ook het vasten. Er werd tegen hem gezegd: “Welke vastende heeft de grootste beloning?” Hij ﷺ antwoordde: “Degene die Allah het meest gedenkt.”

Imaam Ibn Al-Qayyim haalde, in zijn boek Al-Waabil As-Sayyib, een nuttige stelregel uit deze hadieth die van toepassing is op alle aanbiddingen: dat de mensen met de meeste beloning in elke aanbidding is degene die Allah hierin het meeste gedenkt.

Shaykh ‘Abdur-Razzaaq Al-Badr
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Bekijk video: