Hoe moet men over de kousen vegen bij de wudu als men meerdere kousen aan heeft?

Vraag:

O Nobele Shaykh, Moge Allah u succes schenken. Als ik kousen aantrek terwijl ik in een reine toestand ben, daarna nog een paar kousen bovenop aantrek en ik mijn wudu nog niet heb verbroken. Is het dan voor mij toegestaan om over de tweede paar kousen te vegen?

Antwoord:

Als je deze hebt aangedaan voordat je jouw wudu verbreekt, als je sokken over een andere paar sokken aantrekt voordat je jouw Wudu verbreekt is de regelgeving van toepassing op de bovenste kousen, veeg over de bovenste kousen.

Maar als je de tweede paar sokken aandoet na het verbreken van jouw wudu is de regelgeving van toepassing op de onderste kousen en niet de bovenste kousen. De regelgeving is van toepassing op de onderste sokken die je aanhad voordat je jouw wudu verbrak.

Shaykh Saalih Ibn ‘Abdillah Al-Fawzaan حفظه الله
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Beluister audio: