Vergeving vragen voor de ouders

Vraag:

Mijn moeder vraagt elke dag vergeving en verricht tasbih voor haar ouders, honderd keer voor ieder van hen, wat is het oordeel over het vragen van vergiffenis voor je ouders nadat zij gestorven zijn ?

Antwoord:

Het is een goede zaak om vergiffenis te vragen voor de ouders en voor de moslims, een persoon zoekt vergiffenis voor zichzelf, zijn ouders en voor de moslims, dit is een zaak die is voorgeschreven.

“Mijn Heer, Vergeef mij en mijn ouders en wie mijn huis binnentreedt als gelovige.“ [Soerah Nuh 71:28]

Zoals Nuh عليه سلم zei. Zoek naar vergeving voor uw zonden en voor de gelovige mannen en vrouwen; zoals Allah zei tegen onze Profeet ﷺ. Het vragen van vergeving voor iemand, zijn ouders, zijn naasten en zijn moslimbroeders, de levenden en de doden, het is een zaak die noodzakelijk is en een persoon moet dit veelvuldig doen.

Shaykh Saalih Ibn ‘Adbillah Al-Fawzaan حفظه الله
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Beluister audio: