Is er een specifieke manier om de nagels te knippen?

Vraag:

Is er een authentieke overlevering of een athar overgeleverd over de manier van het knippen van de nagels en wat is de tijdslimiet (voor het knippen van de nagels)?

Antwoord:

Het is aanbevolen om de nagels elke week te knippen. Wat de manier ervan betreft, daar is geen specifieke manier voor, het noodzakelijke is dat men ze knipt en niet lang laat worden. En het is niet authentiek dat er een specifieke manier is.

En de tijdslimiet (om de nagels te knippen) is dat het geen veertig dagen mag overschrijden. Het trimmen van de snor, het knippen van de nagels, het verwijderen van het okselhaar en het scheren van het schaamhaar, het mag de veertig dagen niet overschrijden vanwege de hadieth:

“Een tijdslimiet is voor ons opgesteld …. van 40 dagen.” [Sahieh Muslim 258]

Shaykh Saalih Ibn ‘Abdillah Al-Fawzaan حفظه الله
Gepubliceerd door: wwww.ikhouvanislam.be
Beluister audio: