Spreek niet zonder kennis!

Spreek niet zonder kennis! Verwerf geen kennis via iets anders dan haar deuren (correcte wegen)! Neem geen kennis van degenen die niet behoren tot haar mensen! Voldoe jezelf niet met boeken, deze te lezen en te beweren dat je een geleerde bent geworden, je memoriseert en je begrijpt het niet. Memoriseren is niet voldoende, er moet ook een correct begrip en kennis aanwezig zijn. Dit is een verkeerde weg en het is de weg van de mensen van afwijking, we vragen Allah om veiligheid.

Dus het is aan onze jongeren, moge Allah hen succes schenken, het is aan hen om belang te hechten aan deze zaak. En dat zij bij de mensen van kennis zitten en naar hen luisteren. En dat zij kennis nemen van haar mensen (de geleerden). Ze nemen het niet van hun eigen begrip, van hun boeken en van degenen die op hen lijken van degenen die niet weten.

“Als Allah ons had geleid zouden wij jullie zeker geleid hebben.” [Soerah Ibraahiem 14:21]

Dit zullen zij op de Dag des Oordeels zeggen:

“Als Allah ons had geleid zouden wij jullie zeker geleid hebben.” [Soerah Ibraahiem 14:21]

Dus acht hierop o broeders!

Shaykh Saalih Ibn ‘Abdillah Al-Fawzaan حفظه الله
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be
Beluister audio: