De Jinn kan verschijnen in verschillende vormen

De Jinn kan in een menselijke of dierlijke vorm tevoorschijn komen. Zij kunnen in de vorm van slangen, schorpioenen en dergelijke, of in de vorm van kamelen, koeien, schapen, paarden, muilezels en ezels, of in de vorm van vogels verschijnen. Zij kunnen ook verschijnen in een menselijke vorm zoals de Shaytaan naar Quraysh kwam in de vorm van Suraaqah Ibn Maalik Ibn Ja’sham wanneer ze erop uit wouden gaan naar Badr. Allah De Verhevene zegt:

“En (gedenktà toen de Shaytaan hun daden voor hen schoonschijnend maakte en zei: “Er is op deze dag geen mens die jullie kan verslaan: en voorwaar, ik ben jullie naaste.” Maar toen de twee legers elkaar zagen, draaide hij zich om op zijn hielen en zei: “Voorwaar, ik heb niets met jullie van doen. Voorwaar, ik zie wat jullie niet zien, voorwaar, ik vrees Allah.” En Allah is hard in de bestraffing.” [ Soerah Al-Anfal 8:48 ]

Shaykhul-Islaam Ibn Taymiyyah رحمه الله
Majmu’ Al-Fataawa 19/44,45
Gepubliceerd door: www.ikhouvanislam.be